February 5% Off Sale
   Forum Width:     Forum Type: 

 Posted: Feb 17, 2019 03:56PM
Total posts: 1410
Last post: Feb 19, 2019
Member since:Mar 10, 1999
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
show us the manifold.  If it has a crossover tube...

 Posted: Feb 13, 2019 03:36AM
Total posts: 4
Last post: Feb 13, 2019
Member since:Feb 11, 2019
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
I just checked the tubes and the air correctors. the side that I am having a problem with the air corrector loose and the other side its tight in place. could this be the problem? the adjustment screws are on the outside and there is no leaks.

 Posted: Feb 11, 2019 05:52PM
Total posts: 662
Last post: Feb 11, 2019
Member since:Jun 28, 2000
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
US
Check you emulsion tubes and air correctors as well. Is this a newer carb with external adjustments to balance each barrel or an old one? 

 Posted: Feb 11, 2019 04:28PM
Total posts: 6064
Last post: Feb 17, 2019
Member since:Mar 9, 1999
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
Make sure your valves are adjusted up the same on 1&2 vs 3&4. check for vacuum leaks on the cylinder pair runner that's not burning clean.

 Posted: Feb 11, 2019 02:19PM
Total posts: 4
Last post: Feb 13, 2019
Member since:Feb 11, 2019
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
The problem is that it’s only on one side and not both.

 Posted: Feb 11, 2019 12:33PM
Total posts: 6064
Last post: Feb 17, 2019
Member since:Mar 9, 1999
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
You probably need a different jet size / diameter.

https://www.youtube.com/watch?v=QuXjqVoWulA

 Posted: Feb 11, 2019 10:35AM
Total posts: 4
Last post: Feb 13, 2019
Member since:Feb 11, 2019
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
Hi I have 1971 mini that I have just fitted a Weber40 DCOE to. I have one problem on the right have side of the carb it when you turn the adjustment screw not a lot really happens. I have bought a gunson colortune to Make sure and the the right hand side doesn’t adjust much. Like when I turn the screw in fully it’s still showing yellow and will not go to blue. I have check all the jets they are all the same on both sides. I just cannot get my head around it. Can someone please help?
Thanks