Parking lights -2010 Mini Cooper S R57

 Created by: HGR693
Orig. Posting Date User Name Edit Date
Jul 16, 2019 03:19AM kenatminimania  
Jul 15, 2019 11:29AM HGR693  
   Forum Width:     Forum Type: 

 Posted: Jul 16, 2019 03:19AM
Total posts: 1561
Last post: Sep 17, 2019
Member since:Dec 29, 2004
Cars in Garage: 1
Photos: 9
WorkBench Posts: 0
Quote:
Originally Posted by HGR693
Hello All,
    
 Posting this, because I just completed this bulb replacement and..........

      Had the orange triangle on the dash. CC-ID-131 and 132.  My left parking light was intermittent, then (of course) out.  Stopped by Advanced Auto, and picked up two bulb packages, i case I had a problem. The new bulbs were the correct size, as listed in my manual. I decided to go with an LED set (sylvania 2825 / 12.8V  .5W). Installed, both sides, looked good, BUT  orange triangle still on). Could not reset codes. So, switched the bulbs out today, 5 min job, with the sylvania 2825 12V 5W bulbs. Voila!  Codes and Triangle disappeared, and now I am a happy camper.....
    
   I suspect that the big computer, was looking for a specific range of resistance and didn't find it. If my math is correct, the LED (.5W bulbs were operating at about 2.88 ohms.  The 5W bulbs that ended up being the correct replacements, operate at approx 28 ohms.   
Thanks for the post. We have seen similar cases and came to the same conclusion - the computer does not recognize the operating range of the LED bulbs as being a valid condition, thus throwing a code....  

 Posted: Jul 15, 2019 11:29AM
Total posts: 1
Last post: Jul 15, 2019
Member since:Nov 25, 2017
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
Hello All,
    
 Posting this, because I just completed this bulb replacement and..........

      Had the orange triangle on the dash. CC-ID-131 and 132.  My left parking light was intermittent, then (of course) out.  Stopped by Advanced Auto, and picked up two bulb packages, i case I had a problem. The new bulbs were the correct size, as listed in my manual. I decided to go with an LED set (sylvania 2825 / 12.8V  .5W). Installed, both sides, looked good, BUT  orange triangle still on). Could not reset codes. So, switched the bulbs out today, 5 min job, with the sylvania 2825 12V 5W bulbs. Voila!  Codes and Triangle disappeared, and now I am a happy camper.....
    
   I suspect that the big computer, was looking for a specific range of resistance and didn't find it. If my math is correct, the LED (.5W bulbs were operating at about 2.88 ohms.  The 5W bulbs that ended up being the correct replacements, operate at approx 28 ohms.